Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

 Työelämään liittyviä harjoituksia

Jos haluat kertoa ajatuksesi muillekin, osallistu keskusteluun sivun alalaidassa. Jos kyseessä olevasta sanasta ei vielä löydy keskusteluketjua, luo uusi keskustelu. 

 

Yrityksen kotisivuilla kerrotaan yrityksen arvoista, joista yksi on työntekijöistä välittäminen. – Kerro alkusanoilla, mitä välittäminen tarkoittaa.

 

Kehityskeskusteluissa tuli ilmi, että uudelta työntekijältä odotettiin hieman enemmän nöyryyttä. – Kerro alkusanoilla, mitä tarkoittaa olla nöyrä.

 

Kerro alkusanoilla, mitä tarkoittaa riskin ottaminen.

 

Työntekijä valitti työterveyslääkärille olevansa hyvin väsynyt stressaavaan työtilanteeseensa. Lääkäri totesi työntekijän olevan masentunut. Työntekijä ei millään hyväksynyt diagnoosia. – Selitä alkusanoilla, mitä eroa on väsymyksellä ja masennuksella.

 

Miksi teet työtäsi? Kerro käyttäen alkusanoja.

 

Miksi haluaisit tehdä jotain muuta kuin sitä mitä nyt teet työksesi? Kerro käyttäen alkusanoja.

 

Kerro alkusanoja käyttäen oman työsi visio ja missio.

 

Kaksi ihmistä eivät tule jostain syystä toimeen keskenään. On jotain epämääräistä kitkaa, jonka kuvaamiseksi ei tunnu löytyvän oikeita tai ainakaan korrekteja sanoja. Jos tilannetta yritetään ratkoa puhumalla, keskustelu menee helposti väittelyksi: ”Sä olet aina niin hankala”, sanoo yksi ja toinen kiistää. ”En mä ole hankala, vaan sä yrität manipuloida ja toimit muutenkin röyhkeästi.” – Pyydä kumpaakin kuvaamaan tilanne omasta näkökulmastaan alkusanoilla.

 

Oletko kokenut stressiä? – Selitä alkusanoilla, miltä stressi tuntuu.

 

Työhaastattelussa kerrottiin, miten työnantaja odottaa työntekijöiltä ehdotonta lojaaliutta. – Kerro alkusanoilla, mitä tarkoittaa olla lojaali.